Ons adres
Molenlaan 14, 2861 LA Bergambacht

Bel ons via 0182 351 300

 

ANBI

Molen den Arend

‘Molen is het waard in stand te houden’

Piet Speksnijder is sinds twee jaar penningmeester van Stichting Molen Den Arend. Dat doet ie met liefde en toewijding. Én met een reden: de molen is een markant stukje Bergambacht en samen met de kerk en de watertoren gezichtsbepalend voor het dorp. Dat houden we graag zo.

Speksnijder geldt als een geboren en getogen Bergambachtenaar. Vele tientallen jaren voerde hij de regie over het familiebedrijf Speksnijder Mode. Inmiddels is hij ondernemer in ruste, maar nog wel minimaal drie dagen per week in de zaak te vinden op financieel-organisatorisch gebied werkzaamheden te verrichten en als adviseur zijn steentje bij te dragen. Daarnaast fungeert Piet Speksnijder als voorzitter van Keurmerk Veilig Ondernemen in Bergambacht. In zijn vrije tijd  leest hij graag. “Bij voorkeur historische boeken  en theologische werken. Soms liggen er vijf tegelijk open en kies ik waar ik in verder ga, ha ha!”

En dan is er nog Molen Den Arend. “Die zie ik heel mijn leven meerdere malen per week”, glimlacht Piet Speksnijder. “Maar ik ging me er pas écht mee bemoeien nadat wijlen Bert Looren me in het bestuur van de stichting vroeg. In 2015 kwam ik er bij. In 2019 werd ik penningmeester. Ik zie het als mijn taak om mee te helpen de molen in stand te houden. Het penningmeesterschap van deze stichting is geen zware taak. Ik zorg er voor dat de financiële zaken op orde zijn en ik houd de lange termijn in de gaten, omdat ik het belangrijk vindt dat ook de generaties na ons van Molen Den Arend kunnen genieten. Het toekomstplaatje ziet er vooralsnog goed uit. Dat is iets om dankbaar voor te zijn.”