Ons adres
Molenlaan 14, 2861 LA Bergambacht

Bel ons via 0182 351 300

 

ANBI
Image Alt

De prachtprojecten van Dagbesteding Krimpenerwaard

De Groengroep
‘Leuk om te doen: Groen!”

 Met z’n allen in het busje en er op uit trekken met hark, schoffel, heggenschaar en bezem. Dat doen de leden van onze groengroepen! Ze vormen gezellige teams onder leiding van twee geweldige begeleiders! De groengroepen onderhouden onder andere het groen voor Stichting SWOB, QuaWonen, stichting SVN (sportparkbeheerder in Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek) én appartementencomplex De Dertienhuizen in Krimpen aan de Lek.


 Zorgcentrum De Breeje Hendrick
‘Zorg voor mensen’

 In Zorgcentrum De Breeje Hendrick te Lekkerkerk zijn we niet meer weg te denken! Onze dagbesteders worden er ingezet voor allerlei klusjes. Van schoonmaken tot en met bediening. Uiteraard hoort een praatje met de bewoners er ook bij!


Het Kwartier
‘Leuk lokaal’

Je thuis voelen in Het Kwartier; da’s niet zo moeilijk! Het Stolwijkse ontmoetingscentrum biedt namelijk veel gezelligheid en trekt vrolijke mensen aan. Onze ‘dagbesteders’ zorgen voor een extra glimlach met hun werkzaamheden in en rond het horecagedeelte.


Molenwinkel Den Arend
‘Werk aan de winkel!’

 In de monumentale korenmolen Den Arend te Bergambacht runnen wij doordeweeks met deelnemers en vrijwilligers de knusse molenwinkel. Aan de Molenlaan 16 kun je zelfgemaakt meel, streekproducten, souvenirs, leuke cadeauartikelen én zelfgemaakte artikelen van onze stichting kopen.


Lunchroom Huisje van de Zeeuw
‘De lekkerste broodjes’

Ons eerste project en nog altijd razend populair: Lunchroom Huisje van de Zeeuw in Lekkerkerk! We bieden er doordeweeks van 09.00 tot 16.00 uur een leuke en gevarieerde vorm van dagbesteding met volop werk in de keuken en de bediening. En….. de lekkerste broodjes!


Pannenkoekenrestaurant Onder de Molen
‘Onze ambassadeurs’

In Bergambacht vinden we op een idyllisch plekje Pannenkoekenrestaurant Onder de Molen. Ook daar zijn we als Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard enthousiast actief met onze ‘ambassadeurs’, oftewel de dagbestedingsdeelnemers. Ze doen de bediening, kleine klusjes en schoonmaakwerkzaamheden; om maar wat taken te noemen.


Aan Tafel Geerestein
‘Enthousiast team’

Dagbesteding Krimpenerwaard staat ook in de recreatie- en eetruimte van centrum Geerestein in Ouderkerk aan den IJssel paraat met een enthousiast ‘Aan Tafel’-team. We doen het werk in de keuken, bedienen de gasten, ruimen af en verzorgen de uitgifte van de tafeltje-dekje maaltijden. En dat wordt zeer gewaardeerd!


Luchen bij Springer
Van koffie tot en met lunch

He lekkerste koffie en de heerlijkste lunches; onze deelnemers gáán er voor in Lunchen bij Springer! Deze horecagelegenheid is te vinden aan de rand van het historische centrum van Schoonhoven. Een echte aanrader voor iedereen met prettige dorst en trek in culinaire kwaliteit!


Café en Suite
Luxueus genieten

Luxueus genieten van de ambiance, onze deelnemers en heerlijke lunchgerechten; bij Café en Suite in Bergambacht wordt het je op een presenteerblaadje aangeboden door onze deelnemers. Je vindt de lunchroom in het fraaie winkelpand van Speksnijder Mode aan de Hoofdstraat. En eenmaal binnen wil je er niet meer weg!


De Schatkamer
‘Uniek in de regio’

Met De Schatkamer bieden we een activiteitencentrum binnen een basisschool. Een voor de Krimpenerwaard uniek concept waarbij de deelnemers in een sociaal veilige setting kunnen genieten van het doen van knutselwerkjes én allerlei klusjes in en om basisschool Het Schateiland. Een bijzondere, verrijkende vorm van samenwerking die vele blije gezichten oplevert.


De Heerlijkheid van Ouderkerk
Altijd gezellig druk

In het dorpshart van Ouderkerk bevindt zich een pracht van een lunchroom: ‘De Heerlijkheid van Ouderkerk’. Dit project van SDK startte in juni 2018 en mocht vanaf het moment dat de deuren open zwaaiden rekenen op een grote stroom aan gasten. Dat heeft alles te maken met de heerlijke gerechten én de aanwezigheid van onze spontane en servicegerichte deelnemers.


Stal Brand
Heel natuurlijk!

Met dieren bezig zijn; het is één van de taken die onze deelnemers met veel plezier uitvoeren bij de Lekkerkerkse pensionstal Brand. Een mooi en duurzaam project midden in de mooie Krimpenerwaard. Ideaal voor iedereen die van ‘natuurlijk’ houdt.


QuaWonen
De lekkerste lunches

Medewerkers en relaties van QuaWonen komen in culinair opzicht niets te kort dankzij de inspanningen van de deelnemers van  SDK. Zij runnen samen met hun begeleidsters het sfeervolle bedrijfsrestaurant van deze woningcorporatie. Reken er maar op dat er flink wat te smullen valt in Bergambacht!

Kringloopwinkel Bij Nico Boven
Doe eens duurzaam!

Kringloopwinkel Bij Nico Boven mag je gerust de meest boijzondere kringloopwinkel van de Krimpenerwaard noemen. Het assortiment is ruim, de klantvriendelijkheid groot en de prijzen klein! Je vindt Bij Nico Boven aan de Va Markenstraat 16 op bedrijventerrein Lekkerkerk.

Buurtkamer Parkrand
Gezelligheid en een goede maaltijd

In Krimpen aan den IJssel is Buurtkamer Parkrand gevestigd. Daar kookt een team van Dagbesteding Krimpenerwaard de bewoners en omwonenden van dit appartementencomplex. Ook zorgen we voor gezelligheid in de geemschappelijke ruimte.

Buurtkamer Prinsessenpark
Zo heerlijk dichtbij

Een mooie samenwerking met QuaWonen; zo mag je Buurtkamer Prinsessenpark zeker noemen! Op deze locatie in Krimpen aan den IJssel wordt voor de bewoners gekookt en organiseren we leuke gezamenlijke bijeenkomsten, waaronder koffieochtenden en spelletjesmiddagen.

Huisraadplein Lekkerkerk
Een verrassend complete winkel

Sinds oktober 2020 vindt er ook dagbesteding plaats in een echte winkel: Huisraadplein te Lekkerkerk. Midden in het dorp houden onze deelnemers zich daar bezig met het prijzen van artikelen, schoonmaak- en opruimwerkzaamheden en allerlei andere klussen. Uiteraard met veel plezier, want werken in deze verrassend complete winkel i huishoudelijke artikelen is een feest!