Ons adres
Molenlaan 14, 2861 LA Bergambacht

Bel ons via 0182 351 300

 

ANBI

Molen den Arend

Hart voor de molen, passie voor onderwijs

Molen Stichting Den Arend prijst zich gelukkig met de benoeming van Marc Molenaar als nieuwe voorzitter. In 46-jarige inwoner van Bergambacht is de opvolger van Ad Scheer.

“Net als bij iedere andere inwoner van Bergambacht is ‘de molen’ ook in mijn leven een begrip”, zegt Marc Molenaar. “De Molen is er ‘altijd’ en je ziet hem al van verre. Hij hoort bij het dorp. Het is een prachtig, monumentaal bouwwerk bovendien, waard om beschermd te worden en behouden te blijven. Toen me gevraagd werd om zitting te nemen in het stichtingbestuur, hoefde ik dan ook niet lang na te denken. En wat ook niet onbelangrijk is: mijn achternaam ‘Molenaar’ past uitstekend bij Molen Den Arend, ha ha!”

Zijn interesse voor molens in zijn algemeenheid dateert al uit zijn jeugd, vertelt Marc Molenaar. “Een oom van mijn vrouw heeft in de Alblasserwaard vele jaren lang in een molenstichting zitting gehad.  Hij kon er mooi over vertellen. Wat me als kind intrigeerde was dat molenaars met elkaar communiceerden via de stand van de wieken. Dat was handig in een tijd waarin er nog geen telefoon en andere moderne communicatiemiddelen waren. Het mooie van Molen Den Arend is dat hij nog steeds productief is, zelf zijn ambachtelijk meel levert dat in het Molenwinkeltje verkocht wordt en besteld kan worden. Op de website www.molendenarend.nl kun je er alle informatie over vinden.”

Zijn kennismaking met het bestuur van Molen Den Arend verliep in een prettige sfeer. “Er zitten aardige mensen in, die net als ik de rijke geschiedenis van de molen koesteren. Daar wil ik graag deel van uitmaken.”

In het dagelijks leven is Marc Molenaar docent aan het Welland College in Boskoop. Hij geeft er les in Tuinaanleg & Onderhoud en Wiskunde.  “Het leraarschap was een lang gekoesterde wens”, vertelt hij. “Alleen kwam het er nooit van. Na de basisschool ging ik vanuit een soort vanzelfsprekende familietraditie én omdat ik zelf geen idee had wat ik later wilde worden naar een lagere land- en tuinbouwschool. Na afronding ervan stroomde ik door naar een Middelbare Tuinbouwschool. Mijn vader vond dat handig omdat hij met zijn bedrijf veel in de bouw actief was en de behoefte aan tuinaanleg bij nieuwbouwwoningen een flinke vlucht nam. Eind jaren tachtig deed ik examen en rolde ik in de onderneming. Vijf jaar nadien startte ik binnen de zaak een hoveniersbedrijf. Alles bij elkaar heb ik een kwart eeuw in ‘het groen’ gewerkt. Mooie dingen meegemaakt hoor. Fijne collega’s en klanten ook, maar dat liet  niet onverlet dat de behoefte om iets heel anders te gaan doen me zeker de laatste jaren niet losliet. Anderhalf jaar geleden hakte ik de knoop door: ik besloot docent te worden. En schreef me in voor de opleiding en nu sta ik voor de klas. Het is één van de beste beslissingen geweest die ik in mijn leven genomen heb. Ik geniet van elke dag in mijn nieuwe werk, heb nu heel andere verantwoordelijkheden en nieuwe mogelijkheden om me ook naast mijn werk voor dingen in te zetten, zoals het voorzitterschap van badmintonclub Blue Sky en dat van Stichting Molen Den Arend. Is genieten hoor!”