Ons adres
Molenlaan 14, 2861 LA Bergambacht

Bel ons via 0182 351 300

 

ANBI

Molen den Arend

Bram Heerens vereeuwigde Molen Den Arend

Molen Den Arend in Bergambacht; kunstschilder Bram Heerens legde het monumentale bouwwerk vast in een fraaie aquarel. “Om de eenvoudige reden dat deze molen niet alleen erg mooi is, maar ook bijzonder”, legt de Schoonhovenaar uit. “Het is de enige nog producerende korenmolen in de Krimpenerwaard.”

Dat Bram Heerens kunstschilder zou worden wist hij al vroeg. “Ik ben er mee geboren”, glimlacht hij. “En op mijn twaalfde ben ik serieus gaan schilderen. Na mijn middelbare schooltijd heb ik eerst nog zeven jaar gewerkt bij verffabriek HASCO in Schoonhoven. In die periode ging ik na verloop van tijd in de avonduren naar de Vrije Kunstacademie in Rotterdam. Was een pittige combinatie die ik uiteindelijk twee jaar heb volgehouden. Vervolgens zegde ik mijn baan op en hing ik in Den Haag studeren aan de Kunstacademie. Vanaf dat moment was ik ‘officieel’ kunstschilder.”

Bram Heerens verdiende lang zijn brood als portretschilder, maar keerde uiteindelijk terug naar zijn grote passie: het kunstzinnig vastleggen van landschappen. “Ik vertoef graag in de polder”, vertelt hij. “De rust, de kleuren, het licht, de wolken. Ze geven me rust en inspiratie. In ‘de waard’ barst het van de mooie schilderlocaties. In de dorpen en de stad Schoonhoven overigens ook, al is daar de kans dat mensen om je heen komen staan wanneer je bezig bent groot. Dat kan afleidend werken, dus maak ik in dat soort omstandigheden vaak foto’s van het object om daarna in mijn atelier in Ammerstol aan de slag te gaan.”

Over dat atelier gesproken: Heerens’ zelfgecreëerde paradijsje’ bevindt zich op het volkstuincomplex bij de ijsbaan van Ammerstol. “Een heerlijk plekje! En weet je wat extra mooi is: van daar uit zie ik in de verte de molen van Bergambacht. Den Arend is één van mijn favorieten. Niet voor niets heb ik hem in een aquarel vastgelegd. Deze gaat deel uitmaken van een molenkalender die ik in september hoop af te hebben. De Aquarel van Molen Den Arend is ook los te koop. Voor 250 euro, inclusief passe-partout. Belangstelling? Stuur een mailtje naar bramheerens@gmail.com.