Ons adres
Molenlaan 14, 2861 LA Bergambacht

Bel ons via 0182 351 300

 

ANBI

Molen den Arend

Ria Bartels helpt in de molen

Sinds september van het voorbije jaar is Ria Bartels als vrijwilliger actief in de molenwinkel van Molen den Arend in haar woonplaats Bergambacht. Elke woensdag is ze aan de Molenlaan 14 te vinden om daar in het monumentale bouwwerk deelnemers te begeleiden.

“Het bevalt me erg goed,” stelt ze vast. “Ik kan het prima met de begeleidsters en de deelnemers vinden en er zit veel afwisseling in wat ik hier mag doen. Dan weer zijn er klanten, op stille momenten doe je iets creatiefs of een spelletje met de deelnemers en regelmatig rijd ik naar Lekkerkerk om daar in de kringloopwinkel van SDK leuke artikelen op te halen die we vervolgens voor kleine prijsjes aanbieden in de molenwinkel.”

Ria Bartels vestigde zich samen met haar man een jaar of tien in Bergambacht, maar heeft vanwege de baan van haar echtgenoot al op vele andere plekken gewoond. “In de meeste van die plaatsen deed ik vrijwilligerswerk”, vertelt ze. “Ik ben geen stilzitter, hè! Toen we in Bergambacht kwamen wonen reed ik een tijdje op een schoolbusje en vervoerde ik mensen met een verstandelijke beperking. Eén van hen was Thijs, tegenwoordig één van de deelnemers van Dagbesteding Krimpenerwaard. Hij is er eigenlijk de oorzaak van dat ik steeds sterker het gevoel kreeg dat ik me wilde laten omscholen naar een functie in de gehandicaptenzorg. Een jaar of vijftien geleden hakte ik de knoop door: ik ging als prille vijftiger een versnelde SPW-opleiding volgen, behaalde mijn diploma en ging aan de slag bij Abrona waar ik in een woonvoorziening met mensen tussen de 40 en de 80 kwam te werken. Mooie tijd mogen beleven. Nooit spijt van gehad.”

Vorig jaar nam Ria Bartels afscheid van haar job. “Daarna heb ik echt even de tijd genomen om me te oriënteren op de toekomst. En toen kwam SDK op mijn pad. En het leuke is: Thijs is daar één van de deelnemers. Mooi hoe dingen in een leven kunnen gaan, hè?!”