Ons adres
Molenlaan 14, 2861 LA Bergambacht

Bel ons via 0182 351 300

 

ANBI

Molen den Arend

Open Monumentendag: molen bekijken én ‘Cup of Cakes’-bakwedstrijd

Een uniek kijkje nemen in een authentieke korenmolen? Dat kan op zaterdag 11 september tijdens Open Monumentendag in Bergambacht, waar zowel Molen Den Arend als de Molenwinkel ‘open huis’ houden van 10.00 tot 16.30 uur en pannenkoekenrestaurant Onder de Molen de dag opsiert met een speciale ‘monumentale pannenkoek’!

Vrijwillig molenaar Geert van der Kooij is de gehele dag aanwezig om mensen rond te leiden in de karakteristieke, uit 1869 daterende molen. “Ik vind het leuk om over Den Arend te vertellen”, zegt hij. “Het is een uniek bouwwerk met tal van mooie en bijzondere details. Speciaal is zeker ook dat Den Arend de enige nog producerende korenmolen van de Krimpenerwaard is. Ik ben hier sinds 2016 als vrijwilliger actief. Het is mijn passie.”

“Het Den Arend-meel is, net als ons mooie assortiment streekproducten,  even ambachtelijk als onderscheidend lekker,”weet Agnita Rolleman, namens Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard één van de mensen achter de samen met Stichting Molen Den Arend gerunde Molenwinkel. “Veel mensen komen speciaal voor het meel en cakemeel naar ons toe. Daar zijn we uiteraard blij mee, Om ons geweldige meel verder te promoten organiseren we een cake en cupcake-bakwedstrijd, waarbij leuke prijzen te winnen zijn, waaronder  de ‘Cup of Cakes, een mooie bokaal!’ Het enige wat je hoeft te doen is bij ons je cakemeel te kopen, een mooi versierde cake of cupcake te maken en deze via een foto (waarop ook je aankoopbon te zien is) naar whatssappnummer 06-53794959 te sturen. Dat kan tot en met 5 oktober. Een deskundige jury maakt  daarna via onze facebookpagina Molen Den Arend de uitslag bekend. Is dat leuk of niet!?” Daarnaast houdt De Molenwinkel een kleurwedstrijd met leuke prijzen. Vanaf Open Monumentendag kan de kleurplaat worden afgehaald. Inleveren kan tot en met 5 oktober op openingstijden.

Willy de Hoop is als vrijwilligster bij De Molenwinkel betrokken. “Een even mooi als uniek project,”, zegt ze. “En dat heeft niet alleen te maken met onze gezellige winkel vol meel, streekproducten en cadeauartikelen, het zijn vooral ook de verstandelijk beperkte deelnemers van SDK die het hier tot een festje maken voor de klanten én mij. Ik vind het heerlijk om met ze op te trekken, de winkel te runnen én creatief bezig te zijn of een praatje te maken. Wie De Molenwinkel wil komen ontdekken, is uiteraard van harte welkom op Open Monumentendag én op elke dinsdag tot en met vrijdag van 10.30 tot 15.00 uur. En wat ook mooi is: met je aankoop ondersteun je direct Stichting Molen Den Arend en Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard. Prachtig toch?!”