Ons adres
Molenlaan 14, 2861 LA Bergambacht

Bel ons via 0182 351 300

 

ANBI

Molen den Arend

Met plezier in het Molenwinkeltje

Willy de Hoop is sinds 2016 vrijwilliger in het Molenwinkeltje van Molen Den Arend. Om de week is ze er aanwezig en soms nog wat vaker, als werk en privé dat toelaten.

“Het is leuk om te doen”, zegt Willy. “Het mooiste vind ik de omgang met de verstandelijk beperkte deelnemers aan de dagbesteding. De ene keer doen we een spelletje als het even rustig is in de winkel, dan weer maken we knutselwerkjes of maken we een praatje met elkaar. En soms bied je een luisterend oor als een deelnemer ergens mee zit.”

De knutselwerkjes die de deelnemers en Willy samen maken zijn uiteraard naast de meelproducten, streekproducten, souvenirs en cadeauartikelen allemaal te koop in het Molenwinkeltje. “We maken de mooiste en leukste dingen”, zegt Willy. “Mooie kaarten bijvoorbeeld, papieren tasjes met een vrolijke opdruk en kaarsen in leuke potjes. Fijn om te geven en fijn om te krijgen.”

Willy de Hoop is nog altijd blij dat ze destijds getipt werd over de mogelijkheid vrijwilligerswerk te doen in Den Arend. “Ik was bij een vriendin in Bergambacht en die wees me er op. Ik nam vervolgens contact op met Arjenne Timmer van Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard. Die kende ik nog vanuit de tijd voordat ik van Lekkerkerk naar Stolwijk verhuisde. Het was leuk om haar weer te spreken en minstens net zo leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Het is heerlijk om te doen. Zolang ik het kan blijven combineren met mijn werk in de zorg, blijf ik het zeker doen!”