Ons adres
Molenlaan 14, 2861 LA Bergambacht

Bel ons via 0182 351 300

 

ANBI

Molen den Arend

Grea van Vliet: Samenwerken en dóen

Grea van Vliet woont weliswaar niet in Bergambacht, maar is wél aan het dorp verknocht geraakt. Het is één van de redenen waarom ze met veel plezier deel uitmaakt van het bestuur van Molen Den Arend.

De 56-jarige inwoonster van Polsbroek runt al tientallen jaren lang haar succesvolle kapsalon in hartje Bergambacht en leerde het dorp vooral kennen door haar in de kappersstoel vertoevende inwoners. “Tijdens een behandeling kom je vrijwel altijd tot gesprekken”, weet Grea uit ervaring. “Dat is ook meteen één van de mooiste aspecten van mijn vak. Je hebt écht contact met de mensen, leeft met ze mee. Daarnaast geniet ik nog altijd van het beroep zelf. Het kappersvak staat nooit stil, er zijn steeds nieuwe ontwikkelingen en trends. Ik geniet er met volle teugen van om daar in mee te gaan.”

Als onderneemster heeft Grea van Vliet niet alleen hart voor haar zaak, ze wil ook haar aandeel leveren in de leefbaarheid van Bergambacht. Om die reden heeft ze zitting in het bestuur van winkeliersvereniging Winkelhof. “Een mooie organisatie waarin ik allemaal mensen tref die willen samenwerken en dóen”, zegt ze. “Winkelhof heeft het vizier altijd ‘naar voren’ gericht en beschikt over een positieve instelling. Op die manier krijgen we veel voor elkaar als collectief. Het gezamenlijk belang én het belang van de consument staan voorop. Ik voel me daar prettig bij.”

Bij Molen Den Arend raakte ze betrokken door één van haar vaste klanten: wijlen Bert Looren. “Bert maakte me enthousiast om ‘Vriend’ van de molen te worden”, gaat ze terug in de tijd. “Een paar jaar geleden trad ik zelfs toe tot het bestuur van de stichting. Daarvoor werd ik gevraagd door Piet Speksnijder. Molen Den Arend is een begrip in Bergambacht. Logisch, want ze is een echt herkenningspunt voor het dorp. Ik zet me graag in om de molen in stand te houden en haar nog meer onder de aandacht te brengen in Bergambacht en daarbuiten. Dat kan op verschillende manieren. Ik wil daar graag over meedenken. Probleem is alleen nu nog dat we vanwege de corona-maatregelen nog niet veel kunnen. Er komt gelukkig ook een tijd ná de crisis. Iedereen mag er op rekenen dat we er dan zullen staan!”