Ons adres
Molenlaan 14, 2861 LA Bergambacht

Bel ons via 0182 351 300

 

ANBI

Molen den Arend

Ad Scheer neemt afscheid als voorzitter

Na zeven jaar zet Ad Scheer een punt aan zijn voorzitterschap van Stichting Molen Den Arend. “Met een goed gevoel, want we hebben sinds we als stichting in 2014 de molen zijn gaan beheren, een goede basis weten te leggen onder het behoud van dit unieke stukje Bergambacht.”

Ad Scheer was tot nu toe de eerste én enige voorzitter van Stichting Molen Den Arend. “ik raakte er bij betrokken nadat wijlen Bert Looren de molen én het nabijgelegen restaurant had aangekocht. De molen wilde hij aanvankelijk los te verkopen, maar dat vond ik geen goed idee. We spraken vervolgens af dat Den Arend zou worden ondergebracht in een nieuw te vormen stichting. Om een en ander vorm te geven gingen we met succes op zoek naar een molenaar, lokaal betrokken bestuursleden en sponsors. Wat dat laatste betreft verdiende Bert Looren, die ook als penningmeester actief was binnen de stichting, een grote pluim. Hij heeft heel wat lokale bedrijven aan Molen Den Arend weten te binden.”

Zijn voorzitterschap vervulde Ad Scheer met plezier. “Het doel om de molen ‘gaande’ te houden, is geslaagd. Dat geeft voldoening. Ook de bijeenkomsten met bestuur en vrienden van de molen vond ik prettig. Of ik veel werk aan het voorzitterschap had? Dat viel reuze mee. Mijn rol was niet zo groot. Het was een kwestie van vergaderingen leiden en de boel in de gaten houden.”

Onlangs beëindigde Ad Scheer zijn activiteiten als voorzitter van Stichting Molen Den Arend. “Tot mijn blijdschap is er een goede opvolger gevonden”, zegt hij. “Dat ik gestopt ben heeft vooral te maken met het feit dat mijn leven de voorbije tijd veranderd is. Dat heeft deels te maken met twee knieoperaties waardoor ik fysiek wat afstand moest nemen. Daarnaast doe ik het als horecaondernemer rustiger aan. De coronacrisis heeft dat in een lichte stroomversnelling gebracht, maar anders was het er ook van gekomen. Ik was en ben toe aan wat meer rust en minder verplichtingen. Het afscheid van een aantal bestuurlijke taken past in dat plaatje. De vrijheid die het alles bij elkaar oplevert, doet me goed.”