Ons adres
Molenlaan 14, 2861 LA Bergambacht

Bel ons via 0182 351 300

 

ANBI

Molen den Arend

Sfeervolle Vriendenavond Molen den Arend

Stichting Molen Den Arend mag terugkijken op een sfeervolle én geslaagde Vriendenavond.

Normaal gesproken staat de Vriendenavond één keer per jaar op de rol. In 2020 en 2021 moest het event helaas worden afgelast vanwege de toen geldende coronamaatregelen. Reden om extra uit te zien naar maandag 16 mei jongstleden, de dag waarop de 2022-editie plaatsvond.

Het was die avond goed toeven in Pannenkoekenrestaurant Onder de Molen, waar gastheer Wilco Scheer en zijn team gezorgd hadden voor een uitermate smakelijk pannenkoekenbuffet en Stichting Molen Den Arend-voorzitter Marc Molenaar de gasten uit het Bergambachtse bedrijfsleven welkom heette. Hij benadrukte dat de steun vanuit de ondernemers uitermate belangrijk is voor de instandhouding van de uit 1869 daterende, unieke korenmolen. “We ‘draaien’ letterlijk en figuurlijk op sponsorbijdragen, donaties, subsidies en de inkomsten uit onze Molenwinkel. Dat willen we uiteraard graag zo houden. Tegelijkertijd is het ons doel om meer mensen kennis te laten maken met een uniek Bergambachts stuk erfgoed, want dat ís deze molen. We zijn dan ook van plan om het nodige te organiseren, deels ook in samenwerking met de historische vereniging in ons dorp, waarbij Molen Den Arend de mogelijkheden biedt tot exposities. Daarnaast willen we op Open Monumentendag gaan uitpakken en stellen we de molen open voor excursies voor toeristen, dagjesmensen, scholen en bedrijven.”

Na het openingswoord van Marc Molenaar kwam Willem Roose aan het woord. Samen met collega-molenaar Geert van der Kooi onderhoudt hij het bouwwerk en zorgt hij voor de productie van vele ambachtelijke meelsoorten, die vervolgens in de Molenwinkel worden verkocht. Als  ‘speciale gast’ was Arjenne Timmer aanwezig. Ze vertelde op bevlogen wijze over Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard, waar ze directeur van is én over de bijzondere band met Molen Den Arend en Onder de Molen; allebei succesvolle dagbestedingsprojecten van SDK. “Binnen de Molenwinkel werken we samen met Stichting Molen Den Arend en de molenaars”, vertelde ze. “Onze verstandelijk beperkte deelnemers zijn er elke dinsdag topt en met vrijdag van 10.30 uur tot 15.00 uur aanwezig om klanten helpen. Een pracht project waar we met z’n allen veel plezier aan beleven.” In de Molenwinkel kunnen menen terecht voor een keur aan ambachtelijk meel en bakmixen, de lekkerste streekproducten én cadeaus en souvenirs. Extra mooi: de winst die op het assortiment gemaakt wordt vloeit rechtstreeks door naar Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard en Stichting Molen Den Arend. Met andere woorden: bij elke aankoop steun je direct twee goede doelen!

Na de speech van Arjenne Timmer konden de Vrienden aanschuiven bij het pannenkoekbuffet. Een hilarische pubquiz en een gezellige nababbel vormden het slotakkoord van een mooie avond die in 2023 ongetwijfeld een vervolg krijgt!~

Belangstelling om Vriend van Molen Den Arend te worden: bel 06-53794959 voor meer informatie.