Ons adres
Molenlaan 14, 2861 LA Bergambacht

Bel ons via 0182 351 300

 

ANBI

Molen den Arend

Liefde voor molen en Molenwinkeltje

Agnita Rolleman heeft van kinds af aan iets met molens. Dus voelt ze zich zeer op haar plaats in Molen Den Arend, waar ze zich namens Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard (SDK) samen met haar collega’s vol enthousiasme bezighoudt met het Molenwinkeltje.

“De liefde voor molens dateert uit mijn jongste jeugd”, vertelt ze. “Ik kan me nog goed herinneren dat mijn oma in Ottoland in een molen woonde. Dat fascineerde me enorm. Zo’n mooi gebouw midden in de polder. Dat gevoel heb ik nog steeds als ik door de mooie Krimpenerwaard naar Bergambacht fiets en dan Den Arend zie opdoemen. Dat verveelt nooit. De molen hoort bij het polderlandschap.”

Een groot deel van haar werk besteedt Agnita Rolleman aan het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking tijdens hun dagbesteding. “De meeste tijd brengen de deelnemers door in het naast Den Arend gelegen pannenkoekenrestaurant Onder de Molen”, vertelt ze. “Daarnaast zijn ze samen met onze geweldige vrijwilligers beurtelings te vinden in het Molenwinkeltje. Daar ontvangen ze klanten en maken ze knutselwerkjes.”

Namens SDK zorgt Agnita niet alleen voor de begeleiding van de deelnemers, ze onderhoudt ook korte lijnen met vrijwilliger Cees de Vos waar het de inkoop en kosten van het Molenwinkeltje betreft. “Daarnaast houd ik de speciale meelbestellingen bij om die vervolgens door te geven aan molenaar Willem Roose.”

Vanwege de coronamaatregelen is het Molenwinkeltje sinds half maart 2020 gesloten voor publiek. “We hopen weer gauw open te mogen”, zegt Agnita Rolleman. “Dat gaan we doen met heel veel enthousiasme en de overtuiging dat het Molenwinkeltje zich verder ontwikkelt tot een plek waar je net alleen terecht kunt voor alle soorten ambachtelijk meel en artikelen die met bakken te maken hebben, maar ook voor leuke, originele cadeauartikelen, heerlijke streekproducten en onderscheidende souvenirs.”